L’alumnat del Grau Superior de Laboratori Clínic i Biomèdic presenta els projectes de síntesi desenvolupats durant el curs

L’alumnat de segon del Grau Superior de Laboratori Clínic i Biomèdic ha presentat els seus projectes de laboratori, que han permès l’aplicació de les tècniques adquirides durant el curs.

Un dels projectes és el “Genetic Flies”, que es basa en l’estudi genètic de mosques de laboratori de l’espècie Drosophila melanogaster, que experimenta diferents encreuaments i analitza els trets heretats per les noves generacions de mosques que hi han nascut.

L’“Eggs Project” implica l’estudi de les característiques i composició dels ous produïts per HEG Premium de Callús, una granja amb gallines que ponen ous de colors no habituals, que van des de blancs fins a marrons foscos, passant per rosats, verds i blaus.

L’alumnat determina i quantifica el contingut de proteïnes, lecitina i carotenoides, comparant aquests resultats amb els d’ous comercials. Aquest projecte es realitza íntegrament en anglès.

Els Projectes de Síntesi de final de Grau destaquen per la seva excel·lent qualitat. Aquests treballs de recerca amb pràctica de laboratori permeten a l’alumnat potenciar el seu talent en temes que els interessen i representen un repte i innovació, culminant amb un article científic.

Molts d’aquests projectes es realitzen amb la participació d’empreses locals, a les quals agraïm el seu suport i guiatge. Aquesta col·laboració és vital per al creixement formatiu i professional de l’alumnat i del centre.

  • Aigües de Manresa. Facilita l’accés a la depuradora de Manresa i contribueix a determinar l’afectació de la salinitat sobre els paramecis, en un estudi on la presència d’aquests microorganismes és un indicador de la qualitat de l’aigua.
  • Celler El Molí – Collbaix. Ens obre les portes per poder endegar un projecte sobre les característiques físico-químiques del vi i les seves notes de tast. L’alumnat treballa amb la instrumentació i els protocols disponibles al laboratori Lab Nostrum, ubicat al Baix Camp i certificat per ENAC – ISO 17025. Alguns dels vins analitzats han estat cedits pel celler Oller del Mas.
  • Dispensari Veterinari del Vallès i Quissos. Ens proporciona mostres de gossos afectats per Leishmaniosis en l’estudi de l’alteració de les proteïnes detectades a la sang en gossos amb aquesta malaltia.
  • IgualVet. Ens cedeix l’ús del microscopi d’alta resolució per a l’observació de microorganismes en un projecte sobre la qualitat de les aigües de diferents indrets del nostre entorn.

Enhorabona a tot l’alumnat per l’excel·lència assolida en tots els treballs! Us desitgem un futur ple d’aprenentatge!

Comparteix l’article: