Participació destacada de JOVIAT a la jornada “FOL i Futur”

L’equip de JOVIAT ha tingut una destacada presència a la jornada “FOL i Futur”, celebrada a l’espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest esdeveniment, centrat en la Formació i Orientació Laboral (FOL), va comptar amb la participació de diversos membres de JOVIAT, cadascun aportant la seva experiència i coneixements en diferents àrees.

Josep Farreny va assistir-hi com a coordinador de l’equip de FOL de l’Institut de Desenvolupament Professional de la Universitat de Barcelona; Josep Purtí va ser el ponent de la comunicació Infotwitch; Sònia Pintó va col·laborar-hi en els “Diàlegs de FOL de la comissió de Digitalització”, i Carme Navarrete, com a assistent docent de FOL.

L’àrea de FOL és coneguda per la seva capacitat d’agrupar titulats de diversos àmbits i per treballar en xarxa més enllà de les parets del propi centre, aportant així un valor molt alt a la pràctica docent gràcies a la seva connexió amb la realitat empresarial.

Aquesta edició de “FOL i Futur” va ser la més participativa, amb 270 assistents. Els objectius principals eren crear un espai de conversa sobre el futur d’aquesta àrea i dotar al professorat d’eines i recursos a través de tallers, ponències i l’intercanvi de bones pràctiques i experiències.

“En la Comissió d’Orientació, s’ha debatut el rol del docent com a orientador dins de cada cicle, destacant la importància de participar en el projecte personal i professional de l’alumnat”, explica Carme Navarrete. “Hem proposat aprofitar els recursos del territori, crear un ‘Punt Orienta’ al centre, organitzar visites de representants d’empreses i exalumnes, i establir un feedback escola-empresa per ajustar la formació a les demandes del mercat laboral”.

“A la Comissió de Digitalització, amb Josep Farreny i Sònia Pintó, hem tractat l’ús de la intel·ligència artificial (IA) en l’educació”, afegeix. “Hem ressaltat que la IA pot ajudar a dissenyar projectes empresarials, però és la persona qui ha de crear el seu propi treball, ja que aquesta no pot substituir els components humans com els sentiments i la intuïció. Aquestes discussions han estat molt enriquidores i ens ajuden a afrontar els nous reptes educatius”.

La jornada es va tancar amb una ponència sobre l’impacte de la nova llei d’FP, amb la participació de diverses direccions de centres professionals, departaments tècnics en disseny curricular i inspeccions del Departament d’Educació.

En conclusió, una Jornada amb èxit de participació que va posar en valor la tasca de tota la Comunitat FOL de Catalunya.

Comparteix l’article: