Presentació del llibre Bacallà, Salut i Sort a la 42a Setmana del Llibre en Català

Taula de continguts

Durant la 42a Setmana del Llibre en Català, celebrada al passeig de Lluís Companys de Barcelona, vam tenir l’honor de presentar Bacallà, Salut i Sort. Una reivindicació de Diego Alías Borjas, exalumne de JOVIAT i propietari i xef del restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí.

La presentació va anar a càrrec de Núria Farizo, Marta Heredia i el mateix Diego Alías, que va preparar una tartaleta de brandada de bacallà que va compartir amb les més de 100 persones assistents a l’acte. Aquest detall va posar-hi un toc de sabor i va acostar la nostra proposta gastro-literària al públic de manera directa i deliciosa.

Una col·lecció que uneix gastronomia i cultura

Bacallà, Salut i Sort pertany a la col·lecció «Tasteu com a casa», una iniciativa d’Edicions PARCIR i JOVIAT. La col·lecció busca destacar el talent d’exalumnes que han passat pels fogons de l’Escola i que ara són referents en la gastronomia del país i, de la seva mà, donar a conèixer productes arrelats al territori i a la seva cultura. Aquest és el cas del bacallà, que tot i que és un peix que ve de lluny, ens sentim molt proper, un ingredient que s’ha convertit en una icona del receptari català.

El llibre és el segon títol de la col·lecció, que va començar amb Àpats, d’Alba Sunyé, on el mateix Diego Alías apadrinava la recepta del bacallà a la llauna.

Aquesta aventura editorial vol ser un homenatge a les trajectòries d’exalumnes i, al mateix temps, és una manera d’acostar el públic a la cultura culinària que ells representen. Cada llibre de la col·lecció ens apropa a una part de la nostra història i del nostre territori.

Un homenatge a la gastronomia i als ex alumnes de JOVIAT

És un llibre de cuina poc convencional, que va molt més enllà de la cuina. És un llibre d’històries, amb la del Diego i la del bacallà com a protagonistes. És una reivindicació del bacallà, de les conserves i de la memòria, i és un gran homenatge a la família, a l’amistat i a la gastronomia.

Formar part de la Setmana del Llibre en Català, l’esdeveniment literari de referència que se celebra cada setembre, ha estat un honor. Continuem amb la nostra missió de formar i acompanyar talent que, amb esforç i passió, deixa empremta en el món de la gastronomia.

Gràcies a tothom qui va fer possible aquest acte i a totes les persones que ens van acompanyar en aquesta celebració de la cultura, la literatura i la cuina.

 

Comparteix l’article: